Egyenlő elbírálás???

cenzurablog 2012.03.29. 07:58

www.origo.hu/teve/20120126-megdobbent-az-rtl-klub-a-mediahatosag-tv2re-vonatkozo-dontesen.html

 
 

Megdöbbent az RTL Klub a médiahatóság TV2-re vonatkozó döntésén

Erősen meglepődött az RTL Klub programigazgatója azon, hogy - miközben az előző Való Világ közel 300 milliós büntetést kapott - a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság "csak" egymillió forintra bírságolta a TV2-t a 2011 őszi ÖsszeEsküvők két adása miatt. Kolosi Péter szerint nem esett egyenlő elbírálás alá a két csatorna.

Közel 300 millió forintra büntette a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az RTL Klubot 2011-ben a Való Világ 4. szériája miatt, a TV2 a tavaly őszi ÖsszeEsüvők után csak egymilliós bírságot kapott, noha sok szempontból hasonló volt a két reality, mindkettő az esti hetes sávban ment, 12-es korhatárral. Az RTL Klub programigazgatója szerint a médiahatóság döntése érthetetlen.

"Nekünk egyszerűen megdöbbentő az egymilliós büntetés mértéke, és egyáltalán nem segíti azt, hogy a piaci szereplők egyenlő feltételek mellett működjenek Magyarországon. Én ugyan nem fogadom el, hogy a Való Világ-hoz hasonló tartalmaknak csak kilenc után van létjogosultságuk a képernyőn, de ha el is elfogadom a médiahatóság kérését, hogy a VV-hez hasonló tartalmak ne jelenjenek meg hétkor, nem tudom, miért volt elnéző az ÖsszeEsküvők-kel. Mi a büntetés után levontuk a szükséges következtetést, megváltoztattuk a struktúránkat, és az, hogy a TV2 valóságshow-ja nem okozott nagyobb kárt a mi nézettségünkben, az csak azért volt, mert az ÖsszeEsküvők megbukott" - vélekedett Kolosi Péter.

Úgy látja, hogy a TV2-es reality semmivel nem jobb, semmivel nem mutatott több emberi értéket, mint a VV4. "Kevesebb tévézőnek tűnt fel, mi megy ott, mert sokkal kevesebben nézték, mint a Való Világ-ot. Meggyőződésem, hogy sokkal több olyan tartalom volt a TV2 műsorában, ami gyerekeknek nem való, mint a miénkben. Nem hiszem, hogy bárki, aki vizsgálta az ÖsszeEsküvők-et, nem vette volna ezt részre. Olyan, ami ott ment, hogy valaki az önkielégítésének eredményét kilincsre kenje, nem fordulhatott volna elő az RTL-en" - jelezte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzurablog.blog.hu/api/trackback/id/tr824347241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása