Lerágott csont....

cenzurablog 2012.10.01. 16:32

Már véleményem szerint köztudott tény, hogy a jelenlegi kormánypárt az NMHH létrehozásával, az ezt követő intézkedéseivel teljesen és kizárólagosan irányítása alá vette a Magyar Médiaipar számottevő részét. Azokra a területekre ahol akár egy kis hézag is volt befolyt és betelítette akár a rossz mosógép koszos vize a falban lévő egérlukat.

Az új médiatörvénnyel biztosította magának, hogy azt büntethessen meg akit csak kedve tart.  Ha van egy televízió, rádió, vagy lap amely a jobbikkal folytat tárgyalásokat, esetleg kedvezőbb hirdetési feltételeket biztosít számukra, vagy egyszerűen az egyik műsorvezető, újságíró piros, vagy zöld nyakkendőt viselt, akkor a médium már biztos, hogy a következő héten valamilyen büntetést kap.

"Nem a büntetés a cél, hanem a jogkövetés erősítése"

Tényleg?

Neo FM??? Bocskor? Boros? Nesze neked 35 millió.

TV2? Ezen a héten 100 millió.

RTL....és még sorolhatnám

Ringier Fúzió?...Nem engedélyezték...és még sajnos sorolhatnánk.

Persze még mindig szerveznek vitákat, ahol a szakma hozzáértői elmondják, hogy ez mennyire felháborító és ezt   még meddig vagyunk hajlandóak engedni stb.

Félreértés ne essék, még véletlenül sem állítanám, hogy ezen szervezkedések feleslegesek, viszont egészen addig, amíg a jelenlévők létszáma nem éri el a 80 főt és az átlag életkor nem csökken 48 alá, addig valószínűleg valami nem megfelelő a kommunikációt, reklámot, hirdetéseket illetően. El szoktam látogatni ilyen jellegű rendezvényekre, vitákra, de be kell valljam, hogy elég furcsán érzem magam szinte egyedüli huszonévesként...Egyértelműnek tartom, hogy a fiatal generációt kellene érdeklődővé tenni.

Gyakorlati eredményt-ahogy azt a történelem is mutatja- főként a lázadó, rendszerellenes fiatal, vagy közép korosztálybeli értelmiségiek segítségével lehet....

Azonban odáig sajnos hosszú még az út...

Szólj hozzá!

„Nem célunk pártlapot csinálni a Népszabadságból”

cenzurablog 2012.10.01. 15:30

„Nem célunk pártlapot csinálni a Népszabadságból”

 

Kezdetben a Ringier meg akarta venni a csőd szélén álló Népszabadságot.

Majd a tárgyalások közepén hirtelen meggondolta magát, és inkább eladásra bocsátotta a saját részesedését is.

Ennek a háttérben meghúzódó oka, hogy az NMHH, tehát Szalay Annamária elutasította a Ringier, Axel Springerrel való fúzióját, amelyet egyébként Európában mindenhol engedélyezték a versenyhatóságok.

Természetesen kiderült, hogy a Népszabadságról való lemondás egy alaptétele a fúzió engedélyezésének újratárgyalásában.

 

Arról nem beszélve, hogy az MSZP tulajdonú alapítvány pont azért készült eladni a részesedését, mert a lap veszteséges volt. Már a 27 % finanszírozása is gondot jelentett.

Most viszont hírtelen lett másfélmilliárd, hogy megvásárolják a Ringier 63%-át.

Közelednek a választások, ami egyrészt rengeteg jövőbeni bevételt jelent állami hirdetések formájában, másrészt pedig számtalan ellenzéki befektetőt.  Rengeteg fekete forint…

 

„…a Népszabadság független és objektív politikai napilap, ráadásul a maga műfajában a legnépszerűbb.

„Nem célunk pártlapot csinálni a Népszabadságból…. az Alapítványnak nem érdeke se gazdaságilag, se politikailag.”

 

Nyilatkozta Kránitz László a szocialista kötődésű Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Mi is érezhetjük, hogy ez az állítás magától értetődően banális, még ha csak a Magyar Politikai élet viselkedését vesszük alapul, akkor is.

Tehát nem kérdéses, hogy a Népszabadság milyen irányvonalat fog képviselni a jövőben…

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása