D. Tóth Kriszta felmondása....

cenzurablog 2013.01.15. 14:41

Az Index úgy tudja, hogy beadta a felmondását az MTVA-nak D. Tóth Kriszta, így vége a DTK Shownak. A hírportál szerint a stábja nagy részétől már megváltak, és bele akartak szólni abba, kik szerepelhetnek a show-ban, ezért állt föl a műsorvezető. Az MTVA nem örül, hogy kiszivárgott a műsorvezető búcsúlevele.
Január 4-én, pénteken beadta felmondását az MTVA-nak D. Tóth Kriszta, ezzel véget is ér a DTK Show a közszolgálati televízión – írja az Index.hu. A hírportál úgy tudja, D. Tóth Kriszta azért döntött úgy, hogy elhagyja az MTV-t, mert a közmédia vezetése túl sok ponton szólt bele a műsor szerkesztésébe, azt is meg akarták kötni, hogy kit hívhatnak meg.

„Így nem lehet dolgozni, mert a nézők, akik igenis a legfontosabbak ebben az egész káoszban, amit közmédiának hívnak, ennél sokkal többet, jobbat érdemelnek” – írta D. Tóth Kriszta, egy a stáb tagjainak szóló emailben, amelynek részleteit az Index tette közzé.

Emellett az MTVA a csoportos létszámleépítés során elbocsátotta a show-műsort készítő stáb jelentős részét, és állítólag újabb kirúgásokra lehetett számítani, amelyek már érintették volna a DTK szerkesztőit, a stáb legfontosabb embereit is. Januárban a talkshow ismétlő adásait sugározza az M1, és egyelőre a közmédia hivatalosan nem jelentette be, hogy a tavaszi szezonban nem tér vissza a műsor – írja az Index. D. Tóth Kriszta egyszer már felmondott az MTV-nél, 2011 februárjában a Híradó műsorvezetői székét hagyta ott.

A Bors információi szerint a tervek szerint D. Tóth Kriszta vezette volna Gundel-Takács Gáborral közösen az Eurovíziós Dalfesztivál válogatóját, A Dalt is.

Lapértesülések szerint eltűnik a köztévé napi vetélkedője, a Maradj talpon! is, de a Magyarország, szeretlek! sem lesz többet látható. A Maradj talpon! Facebook-oldalán a hír elterjedése után a következő üzenet jelent meg: „Nagyon köszönjük a sok pozitív hozzászólást, hogy ennyien visszavárjátok a műsort! Sajnáljuk, hogy a képernyőn nem tudtunk megfelelően elköszönni, de mint tudjátok, a műsor felvételről megy, nem élő, és amikor az utolsó adásokat készítettük, még nem született meg a Maradj talpon! jövőjéről szóló döntés. Készülünk az új műsorra, és ez sem kerül végleg a süllyesztőbe.”

Az MTVA sajtófőnöke a Hvg.hu kérdésére megerősítette, hogy a köztévénél leállították szinte az összes külső gyártásban készülő műsor gyártását, de a hazai televíziózásban bevett szokásnak számít, hogy télen szüneteltetik a nagy költségvetésű produkciókat. Információink szerint tavasztól visszatérnek a köztévé legnépszerűbb produkciói és új fejlesztésekkel is készülnek.

A DTK Showról az MTVA elmondta: „A tavaszi műsorrendben továbbra is lesz női talkshow a közmédiában, az, hogy a műsorvezetőt D. Tóth Krisztinának hívják vagy sem, a műsor létével kapcsolatos találgatásokat illetően jelen pillanatban egyáltalán nem mérvadó" –mondta a Hír24-nek Lencsó Rita, az MTVA sajtófőnöke.

Elmérgesedett a viszony

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közleményben reagált a hírre, miszerint D. Tóth Kriszta otthagyja a közmédiát.

„Az MTVA sajnálatos és nem túl elegáns lépésnek tartja, hogy kiszivárgott a műsorvezető búcsúlevele, amelyet stábjának írt. Az MTVA tartja magát ahhoz a pénteki megállapodáshoz, hogy hétfőn - a D. Tóth Krisztával előre egyeztetett beszélgetés után - tájékoztatja a nyilvánosságot. Az MTVA úgy ítéli meg, hogy D. Tóth Kriszta a kiszivárogtatással a médián keresztül kívánt nyomást gyakorolni a döntéshozókra, és az sem kizárt, hogy esetleg egy másik televíziós csatornánál kívánja folytatni pályafutását” – áll a szövegben.
eMasa / Index / Hvg.hu / HÍr24

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzurablog.blog.hu/api/trackback/id/tr775019812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása