Az EKINT ingyen adna domaint az NMHH-nak néhány válaszért cserébe

cenzurablog 2012.05.31. 20:46

 Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet (EKINT) a napokban azzal kereste meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), hogy megvenné az EKINT által korábban lefoglalt mediatorveny.eu domaint. Az intézet pénzért ugyan nem adja oda a domaint, viszont „néhány eljárás lefolytatása” és a kérdéseikre adott válaszért cserébe ingyen is a hatóság rendelkezésére bocsátaná.

Az EKINT nyílt levelében a következő pontokban foglalta össze a cserével kapcsolatos igényeit:

„Nagy megnyugvással fogadnánk, ha kivizsgálnák végre legalább utólag, akár csak elvi megközelítésben, a Cohn-Bendit riport meghamisítása, a volt legfelsőbb bírósági elnök kiretusálása, és a közszolgálati újságírás mélypontjának minősülő Obersovszky-interjú ügyeinek médiajogi tanulságait.

Továbbá a Médiatanács adjon magyarázatot arra a pályázati döntésére, amely szerint a mostanáig a Klubrádió által használt frekvenciát egy a magyar helyesírást nem ismerő, a nyilvánosság elől bujkáló és a tartalmat tekintve is komolyan kifogásolható pályázatot benyújtó, teljesen ismeretlen cégnek juttatták.

Kérjük továbbá a Hatóság, illetve a Médiatanács frekvenciagazdálkodási szabályzatának (elveinek) nyilvánosságra hozatalát. Külön érdekelne bennünket, hogy a pályázatokon mely okból szokott például a Lánchíd rádió – feltéve, ha pályázik – mindig nyerni. 

Nézetünk szerint a közszolgálati médiumok eddigi botrányaihoz képest is olyan példa nélküli eset történt május 2-án, amely azt a gyanút veti fel, hogy a nemzeti hírügynökség a vezérigazgató személyes egyetértésével koholt hírt adott közre. Ezen a napon ugyanis 14 óra 10 perckor Napraforgoblog Kinek a zsoldosa Ángyán József? címmel adott ki a kormánytöbbséggel, annak földbirtok-politikája miatt, éles vitában álló Ángyán József személyes méltóságát is sértő, és láthatóan ellenőrizetlen tartalmú hírt az MTI. (...) Tekintettel ezért arra, hogy az Smtv 4. § (2) bekezdése szerint „a sajtószabadság kiterjed az államtól, valamint bármely szervezettől és érdekcsoporttól való függetlenségre is.”, továbbá, hogy a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény 83.§-a értelmében az MTI feladata a „kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos és felelős hírszolgáltatás”, ebben az ügyben is határozottan igényeljük a hatósági vizsgálatot.”
eMasa

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cenzurablog.blog.hu/api/trackback/id/tr174557941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása